Un releu montat de Digi pe un teren privat din Sântandrei a devenit, de mai bine de trei săptămâni, un adevărat coșmar pentru locuitorii din zonă, mai ales că structura metalică se află la o distanță de aproximativ 15 metri de casele lor.

 

În data de 24 mai, pe un teren privat din Sântandrei, deținut de către SC Agromec Oradea SA, a fost montat un releu de semnal de către cei de la Digi, pentru a amplifica și extinde semnalul rețelei, doar că această antenă a produs, încă de atunci, un zgomot infernal, la cea mai mică adiere de vânt. Amplasat între casele oamenilor, mai exact la 15-20 de metri distanță, releul face un zgomot foarte ciudat, de parcă întreaga zonă din jur ar fi bântuită, motiv pentru care oamenii sunt nevoiți să stea mai mult cu ferestrele închise. „Practic, este imposibil să stai în curte sau chiar să te odinești noaptea”, s-a plâns un locuitor din zonă.

Se pare că cei de la Digi nu au cerul acordul locuitorilor pentru montarea antenei pe terenul respectiv și nici al Primăriei Sântandrei, fapt confirmat, de altfel, chiar de Ioan Mărcuș, primarul comunei.

„Antenele au fost demontate, iar în prezent mai există doar scheletul metalic. Ieri (miercuri, 13 iunie - n.r.), le-am făcut proces verbal de contravenție, cu termen de demolare - 30 iunie. Ne ținem de capul lor”, a declarat, joi, pentru CRIȘANA primarul Ioan Mărcuș.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=JZ6M6Yw5lYg