Restaurarea fațadei corpului de clădire principal al Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu (fostul Liceu CFR), de pe strada Republicii nr. 48, a fost finalizată. Execuția lucrărilor a început în aprilie 2018, însă, deși termenul de execuție a fost de opt luni, lucrările sunt deja în curs de recepție.

Lucrările executate au constat în montarea schelei metalice, desfacerea tencuielilor exterioare degradate la pereți și la soclu, placarea pereților cu polistiren expandat ignifugat, placarea spaleților cu polistiren expandat ignifugat, placarea soclului cu polistiren extrudat ignifugat, armarea cu plasă de fibră de sticlă și masă șpaclu, montarea glafurilor la ferestre, grunduirea și executarea tencuielilor decorative, montarea jgheaburilor și a burlanelor.

Valoarea totală a contractului este de 229.853,28 lei, fără TVA.

„Banii aferenți investiției au fost alocați din bugetul anual destinat cultelor religioase, din cota cultului ortodox. Având în vedere că fațada Liceului Teologic Ortodox se afla într-o stare avansată de degradare, am demarat reabilitarea acesteia pentru că, așa cum am mai amintit, una din țintele noastre este creșterea standardului de calitate a procesului educațional prin oferirea de condiții bune în școli. Pe de altă parte, vorbim de o clădire importantă din centrul orașului, care ne dorim să aibă un aspect îngrijit”, a declarat Lucian Popa, directorul executiv al Direcției Patrimoniu Imobiliar.

În perioada următoare se va întruni comisia de recepție în vederea recepționării lucrărilor executate.