Președintele României Klaus Iohannis a declarat, azi, 13 martie, că propunerea sa pentru funcția de premier al României este Ludovic Orban, el fiind singura propunere pe care a primit-o de la partidele politice, în urma consultărilor.

 

„Am promisiuni de la toate partidele politice că se vor implica în Parlament pentru a trece cu mare celeritate toate procedurile parlamentare. Posibil să avem deja mâine (sâmbătă - n.red.) votul de învestire a Guvernului Orban, un vot care se va da în condiții speciale, dar am toată încredere că Parlamentul are toate datele și posibilitățile pentru a trece cu bine prin această procedură. Mă aștept de la toți politicienii responsabili să fie parte a acestui efort comun, în așa fel încât să ne putem concentra 100% pe combaterea efectelor infecției cu coronavirus”, a afirmat șeful statului într-o declarație de presă.

Conform președintelui, toate partidele au propus la Executivul să fie condus de Ludovic Orban.

„Toată lumea a înțeles că suntem într-o situație specială, nu este loc de răfuileli politice, ci de soluții și foarte urgente. Am primit o singură propunere de prim-ministru, Ludovic Orbam pe care îl desemnez. Mă aștept de la toate partidele, de la toți politicienii, să fie parte a acestui efort de finalizare a acestei crize politice, să ne putem concentra 100% pe combaterea epidemei. Avem în momentul de față un guvern în funcțiune, guvernul Ludovic Orban, care a lucrat foarte serios și foarte bine, indiferent dacă a lucrat cu puteri depline sau interimar. Rezultatele se văd, avem relativ puține cazuri de infecție cu coronavirus în România”, a mai spus Klaus Ioghannis.

În prezent, Ludovic Orban este izolat la Vila Lac 1, după ce a intrat în contact cu Vergil Chițac, parlamentarul PNL confirmat cu coronavirus.