Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat doi cetăţeni pakistanezi care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Tot duminică, poliţiştii au depistat o femeie din Vietnam, care a încercat să treacă ilegal frontiera cu o carte de identitate lituaniană falsă.

 

În cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, desfășurată duminică, 9 iulie, poliţiştii de frontieră din Borş, au depistat doi bărbaţi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, iar la verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, în vârstă de 31, respectiv 24 de ani, ei declarând că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge în Austria. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tot duminică, la ora 10.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetăţeanul ucrainean Olek F., în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autoturism marca Skoda, înmatriculat în Polonia. Împreună cu acesta călătorea, ca pasageră, o femeie care s-a legitimat cu o carte de identitate lituaniană. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat de femeie nu întruneşte condiţiile de formă şi fond cu ale unuia autentic, motiv pentru care aceasta a fost dusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este cetăţean vietnamez, se numeşte Thi P., în vârstă de 46 de ani, şi a intrat legal în România în baza documentelor personale. Femeia a declarat că şi-a procurat documentul lituanian fals de la o persoană din Bucureşti, ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 500 de euro și intenționa să ajungă în Polonia, deşi nu deţinea viză Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea pentru vietnameză, iar şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.