Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a anunţat că a dispus verificări la nivelul IPJ Bihor, după apariţia unei investigaţii Recorder în care un poliţist face dezvăluiri despre un scandal în care ar fi fost implicat.

Potrivit jurnaliştilor de la Recorder, un poliţist din Oradea reclamă faptul că datele sale personale au fost accesate ilegal, de către colegi din Poliţie, în interesul unui om de afaceri din oraş cu a cărui soţie a avut un conflict, într-o parcare. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunţă că a cerut Inspectoratului General al Poliţiei Române să facă urgent verificări în acest caz, transmiţând „tuturor celor care deţin funcţii de comandă, la orice nivel sau structură, că este datoria lor să sprijine şi să protejeze poliţiştii oneşti, indiferent de numele şi influenţa persoanelor cu care se confruntă”.

Conform investigaţiei publicate de Recorder, ofiţerul de Poliţie Paul Filimon din Oradea afirmă că totul a pornit în februarie 2022, când el şi soţia sa s-au întâlnit, în parcare, cu soţia unui om de afaceri din oraş. Între aceştia ar fi izbucnit un conflict, poliţistul susţinând că soţia sa i-ar fi cerut celeilalte femei să mute puţin maşina, pentru a putea parca, însă aceasta l-a înjurat pe poliţist. La rândul ei, femeia a susţinut că a fost scuipată de ofiţer. Conform declaraţiilor lui Paul Filimon, şeful IPJ Bihor, Alin Haniş, l-ar fi chemat la o discuţie în bucătăria Inspectoratului, spunându-i să se împace cu omul de afaceri şi oferindu-se să medieze o întâlnire între cei doi. Poliţistul, care a refuzat mai susţine că, de la incident, a fost cercetat disciplinar, ameninţat şi declarat „apt condiţionat” la cea mai recentă evaluare psihologică, ceea ce a dus la retragerea sa de pe teren şi a armei. Contactat de jurnaliştii de la Recorder, şeful IPJ Bihor, Alin Haniş, nu a făcut comentarii pe acest subiect.