Orădenii sunt invitați să participe miercuri, 22 martie, de la ora 17.00, în sala mare a primăriei Oradea, la dezbaterea publică privind nivelul impozitelor și taxelor propuse pentru anul 2024.

În aceeaşi zi, tot în sala mare a Primăriei, dar de la ora 15.00, va avea loc o primă întâlnire cu mediul de afaceri local. Proiectul de hotărâre privind stabilirea acestora a fost lansat în dezbatere publică încă de săptămâna trecută, mai exact din 13 martie. Acesta prevede ca anul viitor, persoanele fizice care își vor achita integral taxele și impozitele online, până la 31 martie, să beneficieze de o bonificație de 10%, față de 8%, cum este în prezent. În schimb, pentru persoanele juridice, bonificația pentru plata online va fi de 4%. De asemenea, impozitele vor fi majorate cu 7% faţă de acest an.

Principalele categorii de impozite și taxe afectate de indexare sunt: impozitele pe clădirile rezidențiale ale persoanelor fizice, impozitul pe terenurile persoanelor fizice și juridice, impozitele pe mijloacele de transport sub 12 tone ale persoanelor fizice și juridice, amenzi privind declarațiile fiscale, taxe pentru care Codul Fiscal prevede valori în sumă absolută sau interval.

Proiectele de acte normative supuse dezbaterii publice, pot fi consultate: pe site-ul Primăriei Municipiului Oradea - www.oradea.ro - Dezbateri publice sau la sediul Primăriei Municipiului Oradea, Piața Unirii, nr. 1.

Termenul pentru transmiterea de propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele supuse dezbaterii publice este 7 aprilie 2023.

Transmiterea propunerilor, sugestiilor și opiniilor se poate face: prin email pe adresa primarie@oradea.ro; prin fax la nr. 0259/437.544; prin poștă pe adresa Primăriei Municipiului Oradea, Piața Unirii, nr. 1; depuse la Centrul de relații cu publicul - Primăria Municipiului Oradea, Piața Unirii, nr. 1.

Materialele transmise vor purta mențiunea: „Recomandare privind proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor, taxelor și tarifelor locale pentru anul 2024”.