În cadrul Instituției Prefectului Județului Bihor, a avut loc, recent, reuniunea Dialogului Social cu asociații ce au ca obiect de activitate problemele persoanelor vârstnice, marcând, totodată, și Ziua persoanelor vârstnice.

Evenimentul s-a deschis cu un frumos cuvânt al subprefectului Emilian Pavel, continuat de o alocuțiune despre bogata vârstă a senectuții a prof. emerit dr. Vasile Marcu, cuvântarea doamnei ing. Miorița Săteanu, cetățean de onoare al orașului Oradea, și, bineînțeles, o punctuală intervenție despre problemele persoanelor vârstnice a președintelui CARP Oradea, ing. Radu Onchiș. Au îmbogățit sufletul celor prezenţi cu versuri poeții Viorel Boldiș și Aurel Horgoș, iar cu cântece, Corul General Traian Moșoiu și Corul Margareta.

Pe de altă parte, în cadrul proiectului „Podul prieteniei”, coordonat de inginer Miorița Săteanu - cetățean de onoare al orașului Oradea - cu ocazia Zilei Seniorilor, la biserica „Duminica tuturor sfinților” din Ioșia, s-a desfășurat o seară de rugăciune colectivă, unde au slujit părintele paroh Hugo Bozzi și părintele Sorin Crăciun, care a rostit un cuvânt înălțător despre vârsta senectuții. La finalul Sfintei liturghii s-au recitat poezii în onoarea bunicilor de către elevii Andrei Petruța și Natalia Mendre și rugăciuni închinate Harului Divin de către poetul Pașcu Heteș, fam. Omilescu și Maria-Odette Bilan, organizator de activitate. Seara s-a încheiat cu o priceasnă, prin glasul angelic al interpretei Natalia Mendre.