Sute de voluntari „Invictus”, alergători sau bicicliști, străbat țara, în aceste zile, pe trei rute diferite, aducând un omagiu eroilor României. Ștafeta Veteranilor a ajuns luni la Oradea, de la Arad, maratoniștii urmând să își continue a doua zi traseul  către Carei.

Ceremoniile militare prilejuite de ocazia predării-primirii Ștafetei Veteranilor, dedicată Zilei Armatei Române, ediția a X-a, organizată de Garnizoana Oradea, au avut loc luni și continuă și marţi, 24 octombrie. Luni, în Piața Unirii, la Statuia Regelui Ferdinand I, Ștafeta Veteranilor, traseul albastru (ruta Arad - Oradea), a fost predată de către maratoniști și primită de către Comandantul Centrului 54 Comunicații și Tehnologia Informației. Evenimentul a debutat cu Intonarea Imnului național al României, moment urmat de alocuțiuni și acordarea de plachete și diplome de către Comandantul Centrului 54 Comunicații și Tehnologia Informației.

Marţi, începând cu ora 07.30, evenimentele vor continua la Monumentul Eroilor Români căzuți în Al Doilea Război Mondial din Cimitirul Municipal „Rulikowski”, loc de unde se va da startul Ștafetei Veteranilor, traseul albastru (ruta Oradea - Carei). Ștafeta Veteranilor va fi predată de către Comandantul Centrului 54 Comunicații și Tehnologia Informației și va fi primită de către maratoniștii rutei Oradea - Carei.

Ştafeta Veteranilor, ajunsă la a X-a ediţie, a început pe 4 octombrie, trece prin toate judeţele ţării noastre şi se va încheia pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române. Peste 500 de voluntari „Invictus”, alergători și bicicliști, militari și civili din apărare, ordine publică și securitate națională, vor străbate țara, pe trei rute diferite, până la Carei, parcurgând o distanță totală de aproximativ 3.800 de kilometri, aducând astfel un omagiu eroilor României de ieri și de astăzi. Voluntarii aleargă cu steaguri și se opresc la monumentele construite pentru a-i comemora pe cei care s-au sacrificat pentru ca noi să existăm astăzi și ne amintim de străbunicii și bunicii noștri care au luptat pentru această țară și care acum fac parte din ea.