Zeci de motocicliști l-au condus joi, 28 iulie, pe ultimul drum pe colegul lor, Mircea Lațcău. Tânărul, în vârstă de 40 de ani, și-a pierdut viața în urma unui tragic accident, care s-a produs luni, 25 iulie, la ora 18.40, pe DN19, în afara localității bihorene Biharia.

În memoria lui Mircea, Comunitatea Moto Oradea (CMO) a organizat joi, înainte ca acesta să fie condus pe ultimul drum, un marș, pe străzile orașului.

Motocicliștii s-au adunat pe platoul din fața Grădinii Zoologice, de unde au pornit, apoi, spre Cimitirul Municipal, parcurgând aproximativ doi kilometri pe șosea. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Poliției Rutiere a municipiului Oradea. Accesul tuturor motocicliștilor a fost permis joi în cimitir, cu condiția ca nimeni să nu tureze motorul.

Cu siguranță, pentru solista de muzică populară Ioana Urs, soția motociclistului decedat, zilele acestea vor rămâne cele mai triste.

„Te iubesc! M-ai lăsat aici pe mine și pe Vlad, de ce? Cum crezi că ne va fi fără tine? Cu lacrimi în ochi și cu un gol imens în sufletul și în inima mea, te vom conduce pe ultimul drum. Miercuri, 27 iulie, de la ora 19.00, va avea loc stâlpul, la Capela Orăşenească, iar joi, 28 iulie, de la ora 15.00, la Capela Hașaș, va fi înmormântarea”, a anunțat Ioana Urs, una dintre cele mai îndrăgite interprete  de muzică populară din Oradea. Soțul ei, Mircea Lațcău, a suferit un accident moto fatal luni, 25 iulie, la ora 18.40, pe DN 19, în afara localității Biharia, orădeanul neavând nicio vină.

„Un șofer de camion, care nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă, a pierdut controlul remorcii, care a intrat pe contrasens și l-a izbit din plin pe Mircea. Acesta tocmai se întorcea spre casă, cu motorul lui drag, un Harley Davidson Electra Glide. Mircea era un veteran în comunitatea moto și foarte mulţi din țară și chiar din străinatate l-ați cunoscut. Știți că era foarte pasionat de motociclism, avusese aproximativ 60 de motociclete de-a lungul timpului, mulți dintre voi chiar ați cumpărat de la el motoarele personale, într-o stare tehnică impecabilă, pentru că Mircea avea această plăcere de a întreține ca la carte orice motor îi pica pe mână. Era omul principiului safety first. Cred că a fost cel mai responsabil motociclist pe care l-am cunoscut vreodată, din sute. Nu-i plăcea deloc viteza, îi plăcea să meargă încet, să admire tot, pentru că, pentru el, după cum bine știți, o tură moto începea de la 1.500km/zi în sus. Avea peste 300.000 km parcurși pe două roți. Avea un concept aparte, și anume ca, în fiecare weekend, pe cât posibil, să plece cu motocicleta într-o capitală europeană, să bea o cafea și să se întoarcă spre casă. Da, 3.000 km pentru o ceașcă de cafea...”, a postat Dragoș Remus pe Comunitatea Moto Oradea.

„Pentru cei care doresc să ajute familia îndoliată, pe soția lui, Ioana, și pe fiul lor, Vlad, în vârstă de 5 ani, voi lăsa un cont IBAN, unde puteți contribui cu cât simțiți voi, atât să specificați, vă rog, numele din partea cui este donația, și toți banii se vor pune la comun.

IBAN: RO31 BREL 0005 5040 9272 0100

Nr. telefon pentru Revolut: 0746-496.990

Ride In Paradise și Asfalt Uscat, Road Captain Mircea! Să ai grijă de noi, toți, cei pe două roți, de acolo, de sus!”, a mai scris Dragoș Remus.

Mircea Lațcău a fost înmormântat joi, 28 iulie, de la ora 15.00, în Cimitirul Municipal Rulikowski, într-o mare imensă de lacrimi și multă suferință.