Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că marţi, 28 mai, de la ora 7.00, se deschide circulaţia pe Centura Sânmartin, cu o lungime de 5,75 km, care porneşte din Oradea, de pe strada Iancu de Hunedoara, ocolește Băile Felix și intră în DN 76, la ieșirea spre Beiuș, înainte de a vira spre Cordău.

 

„Astăzi (luni, 27 mai – n.r.) s-a întrunit comisia formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Bihor, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Inspectoratului Județean de Poliție Bihor și reprezentanții constructorului pentru a verifica finalizarea lucrărilor la Centura Sânmartin. În urma semnării procesului verbal de dare în trafic, circulația pe noul drum va fi deschisă marți, 28 mai 2024, la ora 07.00”, a anunţat, luni,  administraţia judeţeană.

Drumul de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin are o lungime de 5,75 km, la care se adaugă bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, de 2,27 km. De-a lungul centurii a fost construită și o pistă de biciclete care leagă Oradea de Băile Felix.

Traseul centurii pornește de pe strada Iancu de Hunedoara, din Oradea, și continuă de-a lungul Pârâului Peța, spre Băile 1 Mai, ocolește Băile Felix și intră în DN 76, la ieșirea din stațiune spre Beiuș, înainte de a vira spre localitatea Cordău.

Constructorul pentru noul drum a fost asocierea formată din Construcţii Erbaşu – lider de asociere, Vahostav, Drumuri Orăşeneşti, Procons Group. Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, cu TVA. Finanțarea a fost asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 și prin Programul Transport 2021 – 2027.

Proiectul s-a realizat în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.