Poliția Locală Oradea are, începând din această săptămână, un nou sediu, situat pe strada Iuliu Maniu nr. 20. Maşinile instituţiei vor fi parcate însă în curtea interioară a Bisericii cu Lună, care a fost predată municipalităţii pentru o perioadă de 10 ani.

Sediul a fost inaugurat în prezența primarului Florin Birta și a viceprimarului Arina Moș. „Mulțumesc doamnei viceprimar Arina Moș pentru că a avut această idee și pentru că s-a ocupat de tot ceea ce a ținut de mutarea în noul sediu. Aveți acum toate condițiile necesare pentru a vă desfășura activitatea. Pentru că nu dorim să ocupăm locurile de parcare de pe str. Iuliu Maniu, s-au purtat deja discuții cu reprezentanții Bisericii cu Lună care dețin o curte interioară foarte aproape de noul sediu. În urma discuțiilor, aceștia au predat acest spațiu municipiului Oradea pe o perioadă de 10 ani. În continuare, Direcția Patrimoniu Imobiliar se va ocupa de eliberarea acestei curți, de asfaltarea ei, după care mașinile Poliției Locale vor putea parca aici”, a precizat primarul Florin Birta.

La intrarea în clădirea din stânga - Corpul C, s-a amenajat un spațiu generos pentru secretariat-registratură, unde cetățenii pot veni să depună diverse sesizări/reclamații care intră în sfera de activitate a Poliției Locale. Corpul C mai cuprinde și birourile conducerii instituției.

În corpul B se găsește Compartimentul ordine publică și rutieră, Compartimentul Trafic Greu, Patrula de serviciu și Biroul Ridicări Auto. În corpul A au fost amenajate birourile Logistică, Control Comercial, Cerșetorie, iar la etaj Poliția Ecologică.

„Încercăm, prin această nouă locație, să oferim cetățenilor municipiului Oradea servicii de calitate, un spațiu corespunzător atât pentru beneficiarii serviciilor noastre, cât și pentru polițiști și suntem pe deplin încredințați că acest nou sediu va aduce o îmbunătățire a serviciilor oferite orădenilor. Este o perioadă grea pentru noi toți și, așa cum se știe, Poliția Locală are în această perioadă o dublă comandă. Doresc să știți că vă înțeleg și vă apreciez munca, iar cetățeanul trebuie să știe în continuare că poate apela oricând la sprijinul vostru. Cu cât Poliția Locală va fi mai mult prezentă în teren, cu atât orădenii vor simți că sunteți elementul de stabilitate din orașul nostru”, a declarat viceprimarul Arina Moş.

Aceasta a mai menționat că se pregătește amenajarea în noul sediu al unei săli de sport cu aparate specifice, pentru ca polițiștii locali să poată fi în permanență într-o stare fizică foarte bună.

După finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii Primăriei Oradea, dată fiind și mutarea Poliției Locale într-un sediu nou, la nivelul întregii instituții se va avea în vedere o reanalizare a spațiilor folosite și o relocare de spații pentru acele direcții sau servicii care au deficit de suprafețe.