Începând cu ora 20.00, jandarmii bihoreni asigură măsurile de ordine publică la meciul de baschet dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca.

Conform declarației organizatorului pe site-ul oficial al clubului, accesul se face după mai multe reguli. „CSM Oradea a decis să mizeze pe o sală plină la meciul 3 și un eventual meci 4 al finalei LNBM. Pentru a realiza acest lucru, clubul bihorean a decis să permită accesul în Arena Antonio Alexe doar următoarelor persoane: cele care sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore ori al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și se vaccinează în centrul de vaccinare organizat în parcarea Arenei Antonio Alexe special pentru acest eveniment. Persoanele care aleg să se vaccineze în alt centru de vaccinare nu vor beneficia de acces în sală pentru meci/meciuri. Copiii sub 3 ani inclusiv nu trebuie testați anti-Covid 19 și au acces în sală fără rezervarea locului.

Copiii cu vârstă între 4 și 18 ani trebuie testați anti-Covid 19 și au acces în sală pe baza biletului rezervat (pentru abonați) sau achiziționat (pentru cei care nu au avut abonament în sezonul 2019/20).’’

Jandarmii bihoreni fac următoarele precizări: participanţii sunt rugaţi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică; să acorde atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale; să solicite imediat intervenţia jandarmilor atunci când situaţia o impune; să manifeste înţelegere cu privire la măsurile care vor fi asigurate în zona publică, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în zona desfăşurării competiției sportive. Este interzis: ameninţarea cu acte de violenţă a forţelor de ordine; ascunderea feţei cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, refuzul de a părăsi imediat locul de desfăşurare, dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine sau de către forţele de ordine.