Corespondența distribuită prin intermediul Poștei Române va fi tratată corespunzător, în contextul epidemiei de coronavirus, iar personalul care distribuie pensiile și alte drepturi bănești va păstra o distanță de circa doi metri față de persoane aflate în izolare, a anunțat Poșta Română.

Pensiile și celelalte prestații sociale vor ajunge la beneficiari, inclusiv la persoanele autoizolate sau care se află în carantină, conform termenelor stabilite cu partenerii de contract, a reiterat, azi, Poșta Română, într-un comunicat. Compania de stat a mai anunțat că „emis instrucţiuni privind tratarea corespondenţei şi a modului de distribuire a tuturor prestaţiilor sociale”.
Potrivit companiei, Ministerul Sănătății a recomandat ca personalul care asigură distribuirea corespondenței și a drepturilor bănești să păstreze o distanță de doi metri față de persoana izolată sau aflată în carantină.
„A fost transmisă către reţeaua operaţională adresa Ministerului Sănătăţii nr. 260/06.03.2020, prin care se subliniază că persoanele aflate în izolare la domiciliu nu constituie un potenţial pericol de transmitere a bolii. Potrivit recomandărilor primite, drepturile sociale pot fi livrate persoanelor în urma unor măsuri minime, dar necesare, de protecţie, cum ar fi păstrarea unei distanţe mai mari de 2 metri faţă de persoana izolată. Factorii şi agenţii poştali vor folosi un echipament minim de protecţie constând în măşti, ochelari de protecţie, mănuşi şi un dezinfectant pentru mâini”, a comunicat Poșta Română.