Arta culinară a devenit una dintre cele mai distractive activități pentru copiii din Centrul de Zi, educatorii lor organizând o adevărată petrecere în bucătărie.

Echipați cu măști, mănuși și pălărioare de bucătar realizate din hârtie, copiii de la Centrul de Zi din Oradea au preparat un desert delicios.

Astfel, micii „chefi” au avut ocazia să simtă, să atingă, să guste lucruri noi, fiind încântați, și deosebit de implicați, în prepararea unui desert apetisant, numit „Biluțe de ciocolată cu cocos”. La final, fiecare copil și-a prezentat produsul, care, pe lângă că arăta foarte bine, a fost și delicios.

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model familial de îngrijire a copilului.

De menționat că interiorul instituției a fost amenajat pentru a putea respecta măsurile impuse de legislația în vigoare și pentru a le oferi copiilor spațiul necesar maximizării distanței, în contextul activităților desfășurate la grupă.