Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit pe şantierul tronsonului Biharia-Borş al Autostrăzii Transilvania la două luni de la precedenta vizită. El a lăudat, din nou, constructorul, care promite că se va putea circula pe acest tronson la sfârşitul acestui an. În schimb, el a criticat constructorii, străini, în special pe Strabag, care, prin contestaţiile depuse, blochează construcţia autostrăzilor.

În ceea ce priveşte celelalte tronsoane ale Autostrăzii Transilvania de pe teritoriul judeţului Bihor, ministrul Răzvan Cuc a anunţat că porţiunea Biharia-Chiribiş, câştigată tot de firma Trameco, a fost contestată în instanţă de firma Strabag, în timp ce pentru porţiune Chiribiş-Suplacu de Barcău se asteaptă ca firma care a câştigat licitaţia să vină cu documentele pentru a putea fi semnat contractul de proiectare şi execuţie. „Sunt firme care vin în România, cu laptopuri, cu mape, care nu câștigă, contestă și blochează obiective de investiții. În cazul de față, vorbim despre firma Strabag, care contestă lotul 2, Chiribiș – Biharia. Nu mi se pare normal, vii, participi, nu câștigi, avem o comisie care evaluează, îți spune că nu ești bun, ai pierdut tehnic sau financiar, ești mai slab clasat, pierzi și ataci în instanță. Mergem cu contestațiile acestea la nesfârșit, doar ca să blocăm? Nu am nimic cu firmele din alte țări, dar în momentul de față nu fac decât să blocheze obiectivele de investiții din România”, a declarat ministrul Transporturilor.

La precedenta vizită, Răzvan Cuc anunţase că se lucrează la o ordonanţă care să îi permită semnarea contractelor cu firmele care câştigă licitaţiile, fără să se mai aştepte soluţionarea contestaţiilor. Cuc susţine că ordonanţa a fost întârziată de fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.