De aproape o săptămână, în părculețul de pe strada Lăpușului 17, situat chiar lângă blocul de tip rezidențial de pe strada cu același nume, s-a stabilit o familie de romi, copii și adulți, care fac o mizerie de nedeschis.  

Câțiva locatari din blocul de pe strada Lăpușului 17 din Oradea ne-au sesizat faptul că, în micul parc, situat chiar lângă imobilul în care locuiesc, s-a stabilit, de aproape o săptămână, o familie de romi, atât copii, cât și adulți, care fac o mizerie de nedescris. Ba mai mult, noaptea, aceștia fac un tărăboi până spre dimineață, încât cei care au apartamentele înspre parc nu pot să închidă un ochi toată noaptea. Ziua cerşesc pe unde pot, iar seara se strâng, la culcare, în parc, sub o pătură frumos colorată. Chiar dacă unii dintre ei, şi anume minorii, ar avea o alternativă, aceea de a fi adăpostiţi în centrele de ocrotire, unde să primească şi mâncare, ei preferă această viaţă de mizerie. Când aud de organele de ordine, fug şi se ascund. Ce se poate face pentru ca această problemă să nu se mai repete?

Trist este că, pe spațiul unde, altădată, se plimbau liniștiți părinții cu copiii lor, astăzi zac împrăștiate zeci de resturi de mâncare, peturi sau zdrențe de tot felul. Acest parc, cândva o oază de liniște pentru locatarii din zonă, a devenit în câteva zile un adevărat focar de infecție, un loc în care nici măcar proprietarii de patrupede nu mai îndrăznesc să intre...