Procedura de licitație pentru modernizarea Compartimentului Terapie intensivă neonatală din cadrul Maternității Oradea, a început. Primăria Oradea a publicat anunțul cu privire la licitația deschisă și așteaptă oferte în SEAP până pe 18 martie, ora 15.00, valoarea estimată a achiziției fiind de aproape 842 de mii de lei, fără TVA.

Proiectul „Extinderea și modernizarea compartimentului de terapie intensivă neonatală, dotarea cu echipamente specifice, amenajarea și dotarea unui centru regional de formare pentru pacienții critici nou-născuți în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor” a fost depus spre finanțare prin PNRR, de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 22.2 milioane de lei (fără TVA), finanțarea nerambursabilă fiind de aproape 21.7 milioane de lei (fără TVA).

Prin acest proiect se va realiza dotarea cu 5 paturi noi de terapie intensivă neonatală, împreună cu aparatura medicală aferentă, dotarea a 5 paturi de terapie intensivă neonatală, existente în compartimentul de terapie intensivă neonatală, cu aparatură medicală și dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală de screening.

O parte importantă a proiectului o constituie centrul de training și formare în domeniul neonatologiei. Din cauza faptului că, la ora actuală, Maternitatea Oradea nu dispune de un astfel de centru, amenajarea și dotarea lui va avea un impact pozitiv asupra formării continue a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzătoare a pacienților nou-născuți în stare gravă. Centrul va avea o suprafață utilă de 253 de mp și va fi amenajat la subsolul clădirii Policlinicii (Calea Clujului, nr. 50). Acesta va fi dotat  cu trei săli de simulare, o cameră de control și o sală de curs.

Aparatele și echipamentele moderne vor permite salvarea mai multor nou-născuți, cu complicații mai puține și șanse mai bune la un prognostic optim pe termen lung și vor crește și satisfacția personalului.

În plus, modernizarea va crește siguranța actului medical, contribuind la scăderea morbidității și mortalității celor mai mici și vulnerabili pacienți.

Informații suplimentare cu privire la procedura de licitație pot fi obținute accesând site-ul e-licitatie.ro, anunț de participare nr. CN1065023/08.02.2024.