Muzeul Oraşului Oradea-Complex Cultural invită orădenii la vizionarea unor expoziţii care sunt găzduite temporar de instituţia amintită. O parte din ele pot fi admirate până la finele lunii iulie, în timp ce altele vor putea fi vizitate şi în luna septembrie.

Iubitorii de artă au la dispoziţie următoarele expoziţii: Expoziția de xilogravură a Coloniei internaționale de artiști din Nyíregyháza; Expoziţia de artă „Post-Politika”, în organizarea Uniunii Artiştilor Plastici; Expoziţia artistului fotograf Sorin Tabacu „Memoria timpului”, reportaj artistic, natură, portrete, animale, street foto, eseuri;

Expoziţia „Spiritul luminii” a artistului fotograf Paul Bock (California) (până în 1 iulie);

Expoziţia „Marea conflagraţie care a schimbat Europa”, obiecte militare din Primul Război Mondial, echipament militar (tuburi de proiectile, căşti militare, baionete, bidoane de apă, lopeţi), fotografii, documente, medalii (până în 30 iulie); Expoziţia „Colecţionari orădeni. Obiecte din colecţia privată a artistului Gheorghe Costea”, ceasuri, obiecte bisericeşti, litografii (până în 29 iulie); Expozițiile „Atestat 2018” şi „Peisaj orădean”, ale Liceului de Arte; Expoziția „Irini Ianos 200”; Proiecție „Drumul bihorenilor la Cetatea Unirii”; „Dacii de la munte. Dacii de la câmpie”, expoziţie cu piese provenite din săpături arheologice efectuate în aşezări dacice definitorii secolelor I î.Hr. - I d.Hr (sfârşitul lunii septembrie); Expoziţia de cărţi poştale „Defileul Crişului Repede. Cărţi poştale din sec. XIX-XX”, din colecţia privată a lui Mihai Gabrian (până la sfârşitul lunii iulie);

 „Renaştere prin restaurare”, expoziţie cu piese arheologice4 restaurate în Laboratorul Muzeului Oraşului Oradea (septembrie); „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară”, expoziţia fotografică cu etapele reabilitării Palatului Princiar şi a clădirilor adiacente (septembrie):

De asemenea, instituţia invită vizitatorii şi la expoziţiile permanente: Istoria fotografiei orădene, „Magazinul Mixt”, „Copilăria în Epoca de Aur”, „Biserici în palat - cercetări arheologice în Palatul Princiar”, Muzeul Pâinii; Expoziţia Episcopiei Greco-Catolice de Oradea - File de istorie, a Bisericii Reformate Oradea, a Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, Memorialul ”Rezistență și represiune în Bihor” şi expoziţia Monumente în mișcare - „Depersonalisation”, a artistului Cătălin Bădărău.