Termenul de depunere a ofertelor pentru licitația privind serviciile de proiectare și execuție a noului spital de boli infecțioase și pneumologie de pe strada Vlădeasa s-a încheiat luni, 23 ianuarie, fiind depuse trei oferte. Urmează procedura de evaluare.

Licitația deschisă a vizat „Achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții: Construire Spital Boli Infecțioase și pneumologie, dispensar TBC și funcțiuni conexe”, cu o valoare estimată de aproape 392 de milioane de lei.

Noul Spital de Boli Infecțioase și Pneumologie, care urmează să fie ridicat pe strada Vlădeasa din Oradea, a fost aprobat spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, unitatea spitalicească fiind una dintre cele 27 de unități din țară care vor beneficia de aceste fonduri.

Spitalul urmează să fie construit pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa, el fiind proiectat să corespundă tuturor cerințelor secolului XXI. Construcția se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități). La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.

Având în vedere complexitatea lucrărilor, 33 de operatori economici s-au arătat interesați, aceștia fiind grupați în trei oferte: asocierea formată din Construcții  Erbașu - lider de asociere, Terra Gaz Construct - asociat 1 și Concelex - asociat 2, având 9 operatori economici cu rol de subcontractanți sau terți susținători, ofertantul unic Guryapi Restorasyon Yaahhut ve Ticaret, având ca terț susținător operatorul economic Architekten Eggert Generalplaner și asocierea formată din Precon Transilvania - lider de asociere, Bog'art - asociat 1, Square Birou Arhitectura Urbanism - asociat 2, Addict Engineering - asociat 3, Poliart - asociat 4, Lemacons - asociat 5, Dacorum Grup - asociat 6, având 12 operatori economici cu rol de subcontractanți și terţi susținători.