Sala festivă „Traian Moşoiu” a găzduit ieri a patra ediţie de premiere a cuplurilor orădene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi care au domiciliul în municipiul Oradea.

Cu această ocazie au fost invitate 53 de familii, care şi-au sărbătorit „Nunta de aur”. Ele au fost felicitate de viceprimarul Florin Birta prin acordarea unei diplome de fidelitate, însoţită de un premiu în bani în cuantum de 500 lei.

„Atunci când oficiez cununii la tinerele perechi le spun că sper ca, peste ani, să-și amintească cu bucurie și emoție de ziua în care s-au căsătorit. Iată-vă azi, la 50 de ani de la momentul în care ați început un drum împreună. Vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru orașul nostru, pentru copiii dumneavoastră și pentru că sunteți un exemplu pentru noi, mai ales în ziua de azi, când valorile familiei și valorile căsătoriei nu mai sunt ca cele de acum 50 de ani. Vă mulțumesc încă o dată că ne dați un exemplu pozitiv, nouă, celor mai tineri, care ne dorim și noi să ajungem să sărbătorim Nunta de Aur. La mulți ani!”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Primăria Oradea reaminteşte cetăţenilor municipiului că, în conformitate cu HCL nr. 867/2005, se acordă un premiu în bani în valoare de 1.000 lei persoanelor care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani şi au domiciliul în municipiul Oradea.

Compartimentul de Stare Civilă primeşte în continuare cereri, la camera 12 parter, în clădirea Primăriei. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0259/408.824.