Muzeul Cetății și Orașului Oradea organizează mâine, 15 decembrie 2017,  în Palatul Princiar, vernisajul expoziției „Revoluția în imagini”. Această acţiune a fost posibilă cu sprijinul bihorenilor care au donat fotografii.

 

Expoziţia Revoluţia în Imagini va fi organizată în Corpul B al Muzeului Cetăţii, la etajul II, sala 13, iar vernisajul va debuta la ora 12.00.

În perioada 16 noiembrie - 7 decembrie 2017, Muzeul Cetății și Orașului Oradea a organizat o campanie de strângere de fotografii realizate de bihorenii care au participat la Revoluția din decembrie 1989 în orașele din județul Bihor.

Acțiunea s-a bucurat de un real succes în rândul bihorenilor. Astfel, în cadrul acestei campanii au fost adunate peste 100 de fotografii realizate în Oradea și Beiuș, în acele zile fierbinți de decembrie ’89. De asemenea, au fost oferite spre expunere în cadrul expoziției și o serie de obiecte inedite.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor și al cotidianului CRIŞANA. Pe această cale, Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea adresează mulţumiri colaboratorilor: Ioan Degău, Alexandru Nițescu, Antal Marian, Florin Budea, Dumitru Lazău și Dan Copăceanu. Realizatorii expoziției sunt dr. Cristina Liana Pușcaș - muzeograf și Cristian Negru - bibliotecar. Sponsorul acestui proiect este Prima Residence.