Două noi suflete de la Vivariumul Muzeului Țării Crișurilor au fost norocoase şi au fost adoptate în acestă săptămână de un cuplu: veveriţa zburătoare şi şopârla Gecko. Orădenii care iubesc animalele pot adopta, la distanţă, şi alte animale din expoziţie.

 

Alexandra a adoptat veveriţa, pe care a numit-o Fistic, iar Mihai a adoptat şopârla gecko, care poartă de acum numele de Ozzy. Aşa cum Muzeul Ţării Crişurilor informează, în urma solicitărilor de la potențialii adoptatori, fiecare viețuitoare poate fi adoptată de mai multe persoane și va purta mai multe nume.

 Adopția unui animal de la Vivariumul muzeului, un proiect demarat în urmă cu doi ani, presupune exclusiv ajutorul material acordat de către orice persoană fizică sau juridică, timp de un an de zile, cu o sumă dedicată îngrijirii și hranei animalului adoptat. Cuantumul sumei este de 60 lei pe an pentru persoanele fizice şi de 120 lei pe an pentru persoanele juridice. Adoptatorii vor putea da un nume animalului pentru care au optat și, de asemenea, vor primi o legitimație pe baza căreia vor beneficia de o intrare gratuită pe lună la Vivarium pentru a-l vizita. Înscrierile pentru adopţii se fac la numărul de telefon 0259/706101, secția Relații Publice și Expoziții, între orele 10.00 și 15.00 sau direct la sediul muzeului (Str. Armatei Române nr.1/A).

 Vivariul de la Muzeul Țării Crișurilor este o expoziție permanentă a Secției de Ştiințe ale Naturii și include două săli expoziționale cu o suprafață totală de 359 m². Este dedicat educației ecologice, fiind în același timp un punct de conservare și cercetare. În cele 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii sunt expuse circa 40 de specii locale și exotice: păianjeni, insecte, pești, amfibieni, reptile, păsări și mamifere .
Vivariumul poate fi vizitat în această toamnă de marţea până vinerea, în intervalul orar 10.00-17.00.