Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că vila din parcul Brătianu construită în anul 1940, care a servit drept locuință de serviciu pentru prim-secretarii Partidului Comunist Român, a fost vândută prin licitație publică.

 

„Imobilul, compus dintr-o clădire și teren, a atras interesul a șase potențiali cumpărători, dintre care doi au depus oferte. Comisia de evaluare a desemnat astăzi (joi - n.r.), 8 august, câștigătorul. Vila a fost achiziționată de compania orădeană Fashion Shop SRL pentru suma de 3.510.000 lei. Contractul de vânzare - cumpărare urmează să fie semnat în termen de 30 de zile. Prețul de pornire a fost stabilit la 3.449.130 lei, iar cealaltă ofertă, depusă de o firmă din București, s-a ridicat la 3.500.000 lei”, menţionează CJ Bihor.

Proiectul clădirii datează din 1910 și are elemente decorative specifice stilului Art Nouveau. A servit drept locuință de serviciu pentru prim-secretarii Partidului Comunist Român. A intrat în proprietatea Consiliului Județean Bihor în 1997 și a avut diverse întrebuințări. Din 2021 a rămas neutilizată, după reorganizarea activității instituției.

Clădirea are un regim de înălțime compus din demisol, parter și etaj, cu o suprafață totală de 358 mp. Demisolul și parterul sunt compartimentate în câte 12 încăperi, iar etajul are o singură sală. Terenul aferent are o suprafață totală de 1.286 mp.

Fondurile obținute din vânzarea imobilului vor fi utilizate pentru cofinanțarea proiectelor derulate din fonduri europene de Consiliul Județean Bihor: reabilitarea noului sediu de pe strada Republicii din Oradea, modernizarea Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” și construirea Centrului Cultural Multifuncțional.