Opt români, între care și un copil, au murit, duminică, după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe o clădire în construcție, în Milano, titrează presa italiană.

Accidentul a avut loc în apropiere de stația de metrou San Donato, din Milano. Clădirea peste care s-a prăbușit aparatul de zbor era goală, iar parcarea alăturată construcției era închisă, motiv pentru care singurele victime au fost persoanele aflate la bord.

Dan Petrescu era pilotul aflat la manșa avionului prăbușit în Milano. Acesta era considerat, de către mulți actori din real estate, cel mai mare investitor din piață.

Avionul pe care îl pilota Dan Petrescu era un avion monomotor. Dan Petrescu avea 68 de ani. Acesta controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale.

Ion Țiriac spunea despre el că era cel mai bogat român, dar era foarte discret și nu era prezent în spațiul public.

 

Precizări de la Ministerul Afacerilor Externe

Printre persoanele decedate în accidentul aviatic de duminică, de la periferia orașului Milano, se află doi cetățeni români cu dublă cetățenie, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Conform presei italiene, opt persoane, între care un copil, au murit după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe o clădire din Milano, Italia. Milano Corriere susținea că pilotul era un român. Alături de el la bord se aflau soția sa, fiul lor și 5 prieteni.