Târgul Gaudeamus şi-a deschis porţile miercuri, 8 mai, în Piaţa Unirii din Oradea în prezenţa directorului Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a preşedintelui de onoare al Gaudeamus Oradea, profesorul şi poetul Lucian Scurtu şi a primarului Oradiei.

Ca în fiecare an, evenimentul a fost transmis live şi a fost moderat de managerul Radio Cluj, Bogdan Roşca. De asemenea, la eveniment a fost prezent şi managerul Radio Timişoara, Mihai Anghel, care a invitat astfel ascultătorii să viziteze caravana şi în Timişoara, următorul popas al Târgului Gaudeamus, după Oradea: „Nu întâmplător am adus astăzi, aici, managerii Radio Cluj şi Timişoara. Pentru că orădenii prind radioul, după cum bate vântul, din dreapta sau din stânga. De aceea m-am gândit că ar fi bine să înfiinţăm Radio Oradea. Aşa cum recent am inaugurat la Braşov primul post public de radio din istoria oraşului”, a spus Georgică Severin. Managerul nu a făcut nicio promisiune, în afară de demararea procedurilor legale pentru acest deziderat. Şi în acest an primarul Ilie Bolojan a primit mulţumiri publice pentru faptul că Oradea este singurul oraş care susţine financiar organizarea Târgului Gaudeamus. La rându-i, edilul a a afirmat că „nu puteam marca mai bine Ziua Europei decât cu acest târg de carte”. Târgul a fost declarat în mod oficial deschis de preşedintele de onoare Lucian Scurtu, care a invitat iubitorii de carte să transforme Oradea într-o uriaşă bibliotecă. La această ediție a Târgului Gaudeamus vor fi prezenți peste 60 de expozanţi reuniţi în 50 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România - edituri și agenţii de difuzare de carte românească și publicată peste hotare, cărora li se adaugă importanți distribuitori de muzică și jocuri educative. Totodată, în cadrul caravanei au loc loc 10 evenimente (lansări și prezentări de carte adresate unui public variat ca domenii de interes).

Programul de vizitare al Târgului Gaudeamus este următorul: miercuri - sâmbătă, între orele 10.00 și 20.00, și duminică, între orele 10.00 și 15.00. Intrarea este liberă.