În ultima zi înainte de aplicarea noilor măsuri restrictive privind circulaţia populaţiei, orădenii au dat buzna la supermarketuri pentru a mai îndesa câteva lucruri în cămară. La toate centrele comerciale din oraş s-au format cozi. 

Suspendarea activităţii comerciale din mall-uri şi noile restricţii de circulaţie anunţate aseară de Ministerul de Interne (MAI) i-au scos pe orădeni din casă de cu bună dimineaţă. La toate centrele comerciale din oraş s-au format cozi, deoarece accesul în incinta magazinelor a fost restricţionat la grupuri mici, pentru a evita aglomerările. Ca şi în precedentele zile, orădenii şi-au umplut cărucioarele de cumpărături cu baxuri de hârtie igienică, produse alimentare cu termen de perisabilitate sporit – făină, ulei, zahăr, orez, mălai etc. - dar şi produse dezinfectante, care au mai apucat, deoarece în majoritatea supermarketurilor produsele dezinfectante pe bază de clor sau alcool au dispărut de pe rafturi. La mare căutare au fost cartofii, cei autohtoni evaporându-se cu desăvârşire din ofertă, fiind disponibili doar cei aduşi din Olanda sau Egipt. De altfel, cartofii autohtoni s-au scumpit drastic şi în pieţele orădene, aceştia ajungând la 4-5 lei kg.

Totuşi, este bine de ştiut că în zilele următoare orădenii vor putea să-şi facă în continuare cumpărături de strictă necesitate, chiar dacă circulaţia populaţiei va fi restricţionată.

Citiţi şi noile măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, în 11 propoziții simple aici.