Începând de marţi, 16 octombrie, până în data de 15 noiembrie, circulația în intersecția străzilor Primăriei-Decebal-Calea Aradului va fi reorganizată pentru a se putea desfăşura prima etapă a lucrărilor de extindere şi modernizare a liniei de tramvai.

Începând din 16 octombrie, se va închide circulația pe Bulevardul Decebal pe sensul de mers dinspre Grădina Zoologică spre Biserica Emanuel, între str. Iuliu Maniu și str. Tuberozelor. Pe str. Iuliu Maniu, între Bulevardul Decebal și str. I .L. Caragiale, se va interzice oprirea autovehiculelor pe partea stângă, pentru a se asigura două benzi de circulație. Strada I .L. Caragiale va avea sens unic dinspre str. Iuliu Maniu spre str. Primăriei. Strada Arany János va avea sens unic dinspre str. Primăriei spre str. Iuliu Maniu. Strada Primăriei va fi închisă la intersecția cu Bulevardul Decebal și va avea dublu sens între str. Tuberozelor și str. Arany János. Strada Tuberozelor, care în acest moment este cu dublu sens, va avea sens unic dinspre str. Primăriei spre Bdul Decebal. La intersecția Bdul Decebal-str. Tuberozelor-str. Ștefan O. Iosif va fi realizat un sens giratoriu provizoriu, până la finalizarea lucrărilor la sensul giratoriu de la Emanuel.

Circulația de pe Bdul Decebal va fi deviată pe ruta: Bdul Decebal, str. Iuliu Maniu, str. I. L. Caragiale, str. Primăriei, str.Tuberozelor și Bdul Decebal. Circulația pe str. Primăriei va fi deviată pe str. Tuberozelor spre Bdul Decebal.

Lucrările vor dura aproximativ 30 de zile. Aceste lucrări se realizează în cadrul obiectivului de investiţie: „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului şi extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D.Cantemir”, derulat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a contractului este de 47.932.513,43 lei fără TVA, iar durata estimată de execuție este de 19 luni.

Potrivit proiectului, în prima etapă vor fi reabilitate liniile de tramvai în intersecția str. Primăriei - B-dul Decebal - str. Calea Aradului. Lungimea căii noi proiectate pe firul 1 (pe sensul Decebal - Calea Aradului) este de 64,22m, iar pe firul 2, 116,67m. În etapa a doua, va fi construită o linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir. Lungimea totală a traseului este de 3.840m pe firul 1 și 3.820 m pe firul 2. De asemenea, se prevede amenajarea a 14 staţii de stații de transport public.