Florian Sîrca, membru în Comitetul interimar de conducere al PSD Bihor, acuză Primăria Oradea că a majorat de patru ori impozitele şi taxele locuitorilor din cartierul Episcopia şi că, în ciuda numeroaselor sesizări adresate municipalităţii, aceştia au fost ignoraţi cu desăvârşire.  

Social-democratul a adresat o „Scrisoare deschisă” primarului Florin Birta, pentru a-i semnala problemele cu care se confruntă locuitorii din cartierul Episcopia, dar şi pentru a-l invita luni, 18 septembrie, la o întâlnire cu orădenii, despre care acesta spune că: „aşteaptă de mai bine de două decenii ca aleşii să poarte cu ei un dialog, în cartierul absorbit de aproape o jumătate de secol de Oradea, însă considerat şi acum un „copil vitreg”.

Potrivit lui Florian Sîrca, orădenii din cartierul Episcopia au imperios nevoie de: amenajarea unui parc pentru copii (proiectul, anunţat în noiembrie 2022, nu a fost pus în aplicare nici în prezent, iar terenul este năpădit de buruieni şi ambrozie, un pericol pentru sănătatea publică); prelungirea liniei 11 de transport cu încă trei staţii, pentru a asigura transportul pe zona de sud a cartierului, lipsită total, în acest moment, de un mijloc de transport în comun; o sală de sport, deoarece tinerii şi oamenii dornici de mişcare sunt nevoiţi să caute săli de sport în comunele din jur; oprirea poluării generate de firmele aflate în parcurile industriale din apropiere, cu un serios impact negativ asupra locuitorilor; o agenţie poştală; o piaţă; modernizarea străzilor care nu sunt nici azi asfaltate (ex: str. Ciucului, Mărgelelor, Popasului, Cramei, Harghitei, Valea Frumoasă); extinderea utilităţilor, în condiţiile în care anumite străzi nu sunt nici în prezent racordate la reţeaua de apă potabilă şi de canalizare (ex: str. Plopilor, Cedrilor, Pavilioanele CFR, Pelicanului).

Social-democratul susţine că orădenii din Episcopia au sesizat în scris de nenumărate ori municipalităţii problemele cu care se confruntă, dar au fost ignoraţi cu desăvârşire. În aceste condiţii, primarul Florin Birta este invitat la o întâlnire cu cetăţenii direct afectaţi luni, 18 septembrie, de la ora 18.30, lângă stadionul de fotbal Episcopia, la intersecţia străzilor Popasului și Plantelor.