Miroase ca, de obicei, a cremă de protecţie solară şi a leneveală de vacanță. Şi, totuşi, la ştrandurile care şi-au deschis porţile pentru orădeni, atmosfera e alta decât în anii precedenţi.

După aproape patru luni de la suspendarea activității, Aquaparkul Nymphaea și-a reluat activitatea, începând de vineri, 3 iulie, dar cu un număr mult mai redus de vizitatori decât de obicei. Aceștia sunt obligaţi să poarte mască de protecţie la casierie şi în spaţiile închise, iar la intrare, se face triaj epidemiologic.

„În contextul pandemiei de coronavirus și a reglementărilor dispuse de autorități, într-o primă etapă funcționează doar zona exterioară a complexului de agrement. Nu sunt disponibile, în această perioadă, zona de interior, cea de wellness și nici programul de înot. Vizitatorii trebuie să știe că au obligația să poarte mască de protecție la casieria Aquaparkului, precum și în toate celelalte spații închise din complex. Acestea pot fi achiziționate și de la casieria Aquaparkului, la prețul de 1,5 lei”, a anunțat Loredana Buz, purtătorul de cuvânt al Administraţia Domeniului Public Oradea.

Vizitatorii au obligația să respecte regulile de igienă respiratorie, de distanțare socială, precum și culoarele de acces stabilite de administrația Aquaparkului. Conform reglementărilor, șezlongurile trebuie așezate la o distanță de 2 metri unul față de altul.

„Având în vedere că este un număr de locuri limitat, pentru acces garantat, persoanelor care doresc să viziteze complexul, li se recomandă să-și achiziționeze biletele online, anticipat, accesând link-ul http://www.aquapark-nymphaea.ro/infopoint/achizitionare-bilete.

O noutate pentru acest sezon estival este introducerea brățărilor încărcate cu credit în valoare de 100 lei, care pot fi achiziționate online. În situația în care valoarea creditului încărcat pe brățară nu va fi consumată integral, aceasta va fi returnată la plecare”, se menţionează într-un comunicat de presă al ADP.

Vizitatorii Aquaparkului au acces gratuit la cele șapte bazine și șase tobogane exterioare, la șezlonguri, precum și la parcarea din fața complexului de agrement. Ei pot să-şi achiziționeze mâncare gătită de la corpurile de alimentație publică din exterior.

Preţurile au rămas aceleaşi, şi anume: 60 de lei pentru adulţi, 50 de lei pentru elevii peste 14 ani până la 18 ani şi pensionari, respectiv 30 de lei pentru copiii cu vârste peste 3 ani până la 14 ani, toate acestea pentru o zi întreagă, în intervalul 10.00-22.00. Copiii până la 3 ani au acces gratuit.

 

Mai puțini vizitatori la Ștrandul Ioșia

Ștrandul Ioșia din Oradea s-a redeschis pentru vizitatori, în 17 iunie, după mai bine de trei luni de la suspendarea activității.

Potrivit lui Nicolae Pașcalău, administratorul ștrandului, în această perioadă, au fost executate lucrări de reparații la bazine, la clădirea administrativă, de asemenea, a fost întreținut spațiul verde (iarba a fost cosită, pomii – toaletați, gardul viu – tăiat). În plus, au fost schimbate dușurile (exterioare și interioare), bateriile de la chiuvete și robineții de la pișoare, au fost zugrăvite băile interioare și a fost efectuată dezinsecția în incinta ștrandului. Mai mult, a fost schimbată alimentarea cu apă rece a Ștrandului Ioșia de la oraș.

„Din 17 iunie, de la redeschiderea ștrandului, din cauza pandemiei, numărul vizitatorilor a scăzut cu aproximativ 50%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, ne-a declarat Nicolae Pașcalău.

Conducerea unității, împreună cu administrația ștrandului, au luat anumite măsuri pentru prevenirea răspândirii noului virus. Astfel, la intrare în ștrand, asistenta medicală de serviciu măsoară temperatura fiecărei persoane, iar cele care au temperatura peste 37,3, nu sunt lăsate să intre în interior fiind îndrumate să meargă la medic; la intrare în ștrand, au fost lipite benzi de distanțare; au fost montate dozatoare pentru dezinfectarea mâinilor și au fost așezate covoare la intrare pentru dezinfectarea picioarelor; nu în ultimul rând, au fost lipite pliante pentru informarea populației privind folosirea măștilor în interiorul clădirii administrative, dezinfectarea mâinilor și a picioarelor, precum și distanțarea de protecție de 1,5 m.

Programul de funcționare a Ștrandului Ioșia este de marți până duminică, între orele 9.00-20.00 (programul casieriei este între orele 9.00-19.00), lunea fiind închis pentru curățenie.

Un bilet de intrare pentru adulți la Ștrandul Ioșia costă 18 lei, în timp ce copiii peste 3 ani până la 18 ani, pensionarii și persoanele cu dizabilități au de achitat 9 lei. Abonamentul pentru adulți, cu 24 de intrări valabile 60 de zile, costă 210 de lei, iar cel pentru copii 3-18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități - 100 lei. Copiii până la 3 ani au acces gratuit.