Fundația Comunitară Oradea organizează joi, 8 decembrie, de la ora 17.00, Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia sunt recunoscute și celebrate acțiunile prin care se dezvoltă comunitatea noastră. Nominalizările se pot face până duminică, 27 noiembrie.

„Apreciezi un proiect care a schimbat vizibil comunitatea în care trăiești? Vrei să îi spui mulțumesc cuiva care a promovat cultura sau arta în orașul sau județul tău? Consideri demn de admirat devotamentul unui voluntar, a unui lider de echipă sau a unei persoane care crezi că excelează în meseria sa? Nominalizează-i și ajută-ne să îi aducem pe scena Galei Comunității Bihorene”, este invitația transmisă de reprezentanții Fundației Comunitare Oradea.

Până duminică, 27 noiembrie, se pot nominaliza oamenii și inițiativele care, în perioada 2020 - 2022, au avut un impact major asupra dezvoltării comunității. Categoriile, la care bihorenii pot nominaliza oameni valoroși și proiecte implementate cu succes în comunitate, sunt următoarele: „Liderul care schimbă lumea” - la această categorie bihorenii pot nominaliza persoanele care, prin dedicare și profesionalism, au reușit să îndrume și să inspire comunități, devenind exemple demne de urmat; „Voluntarul anului” - voluntarii sunt cei care oferă timp și implicare pentru ca întreaga comunitate să aibă de câștigat. Nominalizarea celui mai dedicat reprezintă recunoașterea eforturilor depuse; „Echipa anului” - la această categorie se încadrează grupurile de inițiativă care, împreună, au gândit și implementat proiecte și au găsit soluții pentru problemele din comunitate; „Excelență în meserie” - pot fi nominalizați acei angajați din sistemul public sau privat care, prin pasiunea pentru munca lor, excelează din punct de vedere profesional; „Proiectul anului” - la această categorie pot fi nominalizate proiectele derulate de orice tip de organizație, profit sau non-profit, autoritate publică, grupuri de inițiativă sau indivizi, care au produs un impact major și vizibil, rezolvând probleme existente în comunitate, indiferent de domeniul în care a fost dezvoltat: social, comunitar, medical, ecologic, cultural etc.; „ONG-ul anului” - această categorie este despre organizațiile non-profit care au produs schimbări vizibile în comunitate prin proiectele pe care le-au coordonat, prin evenimentele pe care le-au organizat sau prin campaniile pe care le-au derulat; „Promotor al culturii și artei” - categoria aceasta are ca scop nominalizarea organizațiilor non-profit, a grupurilor de inițiativă sau a oamenilor care s-au axat pe promovarea artei, culturii sau tradițiilor prin activitățile realizate; „Promotor al excelenței școlare” - la această categorie pot fi nominalizate organizațiile non-profit, grupurile de inițiativă sau oamenii care au avut în vedere promovarea excelenței în domeniul educației, prin proiecte inovatoare, prin promovarea valorilor autentice și a meritocrației.

Mai multe informații despre Gala Comunității Bihorene se găsesc pe site-ul: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/gala-comunitatii/