Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a anunțat, ieri, că activitatea cu publicul a Serviciului Rutier va fi reluată începând din 18 mai, iar din 15 mai se va relua testarea privind cunoașterea regulilor de circulație pentru cei cu permisele suspendate. Toți cei care se vor prezenta la sediul serviciului vor purta mască obligatoriu, altfel nu le va fi permis accesul.

Potrivit unei informări transmisă de IPJ Bihor, începând cu data de 15 mai 2020 se reia organizarea testării privind cunoașterea regulilor de circulație. Testul se va susține în incinta Cetății Oradea, corpul M (intrarea de pe strada Dobrogeanu Gherea) – în zilele de vineri, începând cu ora 09.00. Pentru limitarea riscului de răspândire a noului virus, persoanele care se prezintă la testare vor respecta în mod obligatoriu mai multe măsuri, Astfel, pentru a se evita formarea de grupuri în așteptarea susținerii testului vor fi organizate mai multe serii de testare, persoanele care intenționează să susțină testul se vor programa telefonic apelând numărul de telefon: 0259/412433, ocazie cu care li se va comunica seria în care au fost programate și ora la care să se prezinte. Candidații vor purta în mod obligatoriu mască de protecție și/sau vizieră și vor avea asupra lor cartea de identitate, dovada înlocuitoare a permisului de conducere în original și un instrument de scris cu cerneală sau pastă de pix de culoare albastră. Pe parcursul susținerii testului/ comunicarea rezultatelor obținute este obligatorie păstrarea distanței de 1,5 metri între persoane. Totodată, anunță IPJ Bihor, începând cu data de 18 mai 2020, măsura suspendării activității de relații cu publicul încetează, astfel încât ghișeele organizate la Serviciul Rutier vor fi deschise. Ghișeul de restituiri documente (permise de conducere, certificate de înmatriculare) al Serviciului Rutier (Ghișeul nr. 3), în săptămâna 18-24 mai, va avea un program extins: luni (18 mai), miercuri (20 mai) și vineri (22 mai), între 08.00 – 16.00; marți (19.05) și joi (21.05) între orele 08.00 – 18.00. Începând cu data de 25 mai Ghișeul nr. 3 va avea programul stabilit, respectiv: lunea, miercurea și vinerea, între orele 09.00 – 12.00;

marțea și joia, între orele 15.00 – 18.00. Celelalte ghișee organizate la sediul Serviciului Rutier Bihor vor avea program normal, respectiv: Ghișeul nr. 1, de luni până joi: între orele 08.00 – 14.00; vineri: între 08.00 – 13.00. La acest ghișeu sunt preluate cereri pentru comunicarea istoricului sancţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice - cazier rutier; comunicarea informaţiilor referitoare la numărul de puncte de penalizare aplicate; reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce; restituirea permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, înainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii teritoriului României; păstrarea permisului de conducere eliberat de o autoritate străină la serviciul rutier pe raza căruia a fost săvârşită fapta; restituirea permisului de conducere în baza certificatului (actului) medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat. Preluare ordonanțe emise de unitățile de parchet, sentințe civile și penale. Ghișeul nr. 2 are program marți și joi între orele 12.00 – 14.00 (prelungirea dreptului de circulație în cauze penale). Persoanele care se prezintă la sediul Serviciului Rutier Bihor vor purta în mod obligatoriu mască de protecție și/sau vizieră, în caz contrar nu le va fi permis accesul în instituție. IPJ Bihor vă adresează rugămintea de a conștientiza importanța măsurilor de protecție pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus și să respectați marcajele de distanțare instalate la sediul Serviciului Rutier. Pentru protecția cetățenilor, cât și a personalului instituției, la ghișeele Serviciului Rutier au fost instalate panouri de plexiglas.