Cetățenii cărora le este atribuit un loc de parcare de domiciliu și doresc să prelungească valabilitatea acestuia pentru anul 2024 pot plăti contravaloarea abonamentului la Primăria Oradea, până în data de 31 ianuarie.

Abonamentele pentru parcările de domiciliu se plătesc, începând cu luna decembrie 2023, individual, direct la Primăria Oradea, la ghișeele fizice, sau online, prin intermediul Ghișeului Online - Primăria Oradea/App MobilePay/Ghișeul.ro, secțiunea „Plată impozite, taxe și amenzi” în contul fiecărui cetățean, alături de celelalte obligații datorate bugetului local (impozit pe clădire, teren, autoturism etc).

Fiind primul an de implementare a plății direct la primărie, plata abonamentelor de parcare de domiciliu s-a realizat în regim mixt, cetățenii având posibilitatea de a plăti abonamentul și la asociațiile de proprietari până la 31 decembrie 2023.  În această situație, asociația are obligația de a vira sumele încasate de la proprietari și de a comunica Primăriei Oradea lista persoanelor (pentru a face scăderea debitelor) până la data de 15 ianuarie.

„Având în vedere că plata impozitelor s-a reluat mai repede de această dată, respectiv din 10 ianuarie, este posibil ca, în unele cazuri, asociațiile de proprietari să nu fi transmis încă primăriei lista cu persoanele care au plătit prin asociație. Acestea figurează încă cu obligații de plată în platforma „Ghișeul online”, până la actualizarea datelor. Informăm cetățenii care au plătit abonamentul de parcare de domiciliu prin asociația de proprietari, dar figurează încă cu suma datorată în platforma Ghișeul online, că pot efectua plata impozitelor cu bonificație (clădire, teren, auto) prin înscrierea cifrei 0 (zero) în câmpul de plăți aferent abonamentului pentru parcarea de domiciliu”, precizează Primăria Oradea.