Prima pistă sintetică de alergare din Oradea a fost realizată în Parcul I.C. Brătianu. Lucrările au fost finalizate la nouă luni de la debutul lor, deşi termenul iniţial anunţat de municipalitate era de doar 45 de zile. Între timp, acolo s-au derulat lucrări la reţeaua de termoficare, care a întârziat proiectul de realizare a pistei de tartan.

 

Municipalitatea orădeană a anunţat, miercuri, că lucrările de realizare a pistei sintetice de alergare, situată în Parcul Ion I.C. Brătianu, s-au finalizat. Amenajarea pistei a început la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, Primăria precizând că în 45 de zile urma să fie gata. Ulterior, lucrările au fost oprite pentru a putea fi înlocuite reţelele de apă caldă şi căldură care tranzitează parcul. Pista are o lungime totală de 1.054 de metri și lățimea de 1,25 metri, şi a fost realizată de Primăria Municipiului Oradea, în parteneriat cu Eco Bihor, din taxa încasată de la alte unități administrativ-teritoriale care depozitează la halda ecologică din Oradea. „SC Drumuri Bihor a realizat infrastructura pistei de alergare, iar Indfloor Group SRL a realizat montarea pavajului sintetic, valoarea lucrărilor fiind de 526.883,00 lei, cu TVA inclus”, precizează Primăria Oradea.

„Am decis construirea acestei piste de alergare pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a le oferi cele mai bune condiții de alergare, pista fiind realizată din tartan. Pista din Parcul Brătianu și pista de alergare care se va realiza în Parcul Salca II fac parte din cele 100 de proiecte ale Primăriei Oradea pentru sărbătorirea Centenarului”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.