Pe data de 28 iunie, a fost semnat un contract privind investiţia a 125 milioane euro în parcul industrial de pe Calea Borşului. Începerea producţiei este estimată la jumătatea anului 2024.

Societatea Andreas Stihl Power Tools, companie subsidiară a holdingului Andreas Stihl AG&Co din Germania, intenționează să construiască în Oradea, în Parcul Industrial Eurobusiness I, din str. Borșului, o nouă locație de producție de 125.000.000 euro, pe o suprafață de teren de aproximativ 147.000 mp. Această investiție se va realiza etapizat şi a rezultat în urma unor negocieri directe, reprezentând cea mai importantă investiţie de la înființarea Agenției de Dezvoltare Locală Oradea până în prezent.

Contractul privind investiția s-a semnat marţi, 28 iunie, de către reprezentanții Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanții ADLO, respectiv reprezentanții Societății Andreas Stihl Power Tools SRL.

Compania Stihl activează în domeniul fabricării de echipamente electrice pentru exterior, pentru profesioniști şi consumatori exigenţi, și și-a exprimat intenția de a desfășura în Parcul industrial I activitățile specifice domeniului de activitate.

Compania preconizează începerea producției în Oradea la jumătatea anului 2024, urmând a genera, pentru început, 150 de locuri de muncă.

„Aceasta reprezintă o investiție strategică pentru municipiul Oradea. Conceptul de business promovat, facilitățile oferite investitorilor, dar și buna colaborare dintre mediul public şi cel privat au avut un rol esențial în evoluția şi dezvoltarea economică a municipiului Oradea. ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al judeţului Bihor, atingând un total de investiții atrase până în prezent de 0,55 miliarde euro”, a declarat primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Potrivit ADLO, reprezentanții companiei Stihl au ales Oradea datorită poziționării geografice.

„Stihl realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Orașul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la piețele care sunt importante pentru noi, ci și prin infrastructura dezvoltată corect și condițiile economice bune”, a declarat Martin Schwarz, membru executiv Stihl pe producție și achiziții.

„Suntem recunoscători pentru buna colaborare și dorim să mulțumim pe această cale Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR N-V) pentru recomandarea parcurilor industriale din Oradea investitorilor străini”, a declarat Alina Silaghi, director general ADLO.