Asociația Euro Foto Art, fondată de cunoscutul artist fotograf orădean Ștefan Tóth, va sărbători, în data de 28 martie 2018, 10 ani de existență. Scopul înființării Asociației, care reunește artiști fotografi și organizații din România și din întreaga lume, a fost promovarea și dezvoltarea artei fotografice universale.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” este unica organizație din lume a Federației Internaționale de Artă Fotografică cu statut de membru regional, care colaborează cu zeci de fotocluburi și societăți de fotografie din România și din lumea întreagă.

Recent, a avut loc la Muzeul Cetății și Orașului Oradea înmânarea festivă a Certificatului Internațional cu numărul 50, acordat organizației partenere: Gruppo Fotografico II Cupolone din Firenze (Italia). Certificatul a fost înmânat doamnei Monica Materassi, care a fost numită vicepreședintele Asociației Internaționale Euro Foto Art pentru Italia. Euro Foto Art a încheiat protocoale de parteneriat și colaborează în condiții excelente cu cele mai reprezentative 28 de Organizații Fotografice din România cu sediul în orașele: București, Carei, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Gheorgheni, Iași, Marghita, Miercurea Ciuc, Oradea, Reșița, Râmnicu Vâlcea, Slatina (Olt), Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș și Valea lui Mihai. În acest context au fost încheiate 16 protocoale de parteneriat cu organizațiile partenere din mai multe țări Europene ca: Cehia, Croația, Franța, Federația Rusă, Italia, Polonia, Serbia, Slovacia, Ucraina și Ungaria.

Au fost încheiate protocoale de parteneriat și cu şase organizații partenere din Asia, după cum urmează: Arabia Saudită, China, India, Iran și Japonia. Este de apreciat faptul că, datorită relațiilor de colaborare, Asociația Internațională „Euro Foto Art” a devenit o ambasadă culturală a municipului Oradea, a județului Bihor și a României, în întreaga lume, iar președintele fondator al acestuia, artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, un ambasador cultural.