Lucrările la pasajul suprateran de pe șoseaua de centură a Oradiei se apropie de final. Muncitorii lucrează, în prezent, la intersecția giratorie, reamplasată și reamenajată, și la turnarea stratului de asfalt pe bretelele de ocolire care vor face legătura între drumul de centură și drumurile laterale.

Insula centrală este de formă circulară și are două părți distincte: zona verde necirculabilă care va fi amenajată peisagistic și supralărgirea carosabilă de siguranță realizată cu prefabricate tip pișcot (pavele autoblocante) din beton colorat (culoare roșie), fiind conturată la interior cu bordură mare denivelată, de zona pavată necirculabilă, iar la exterior cu bordura teșită, de calea inelară.

„În cadrul proiectului au fost relocate utilitățile, s-a finalizat pasajul superior, au fost amenajate rampe pasaj, precum și pasajul pietonal, dar și benzile de accelerare/decelerare pe drumul de centură”, anunță, printr-un comunicat de presă Primăria Oradea, care reamintește că pasajul a fost deschis circulației în urmă cu trei săptămâni, traficul fiind restricționat, deocamdată, în ambele sensuri de mers pe o singură bandă de circulație.

În perioada următoare vor urma lucrările de amenajare sub pasaj a unei treceri de pietoni semaforizate pentru trecătorii care vor să ajungă în Piața 100 și vor fi trasate marcajele rutiere.

Sensul giratoriu va avea cinci ramuri: Borș, Cluj, str. Universității, str. Ogorului și strada nouă de acces la Piața 100.

Lucrările sunt executate de către firma SC Porr Construct SRL și au demarat în octombrie 2019, iar valoarea contractului de lucrări este de 30.103.485,75 lei (fără TVA).

Conform contractului, termenul de finalizare pentru acest proiect, care va fluidiza traficul în zonă, este sfârşitul lunii aprilie 2021.