Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România, sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului, sărbătorită în fiecare an, la data de 29 iunie, reprezintă un bun prilej de a aduce în atenția publicului activitatea polițiștilor de penitenciare.

Pentru a cunoaște activitățile derulate în penitenciar, Penitenciarul Oradea invită, joi, 27 iunie, membri de familie ai personalului unității şi reprezentanți ai societății civile, la un tur de vizitare a celor mai reprezentative locuri din penitenciar. Scopul derulării acestei activități este de a prezenta penitenciarul și activitățile derulate zilnic de către personalul instituției, activitățile și programele în care sunt implicate persoanele private de libertate în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, dar și rolul pe care îl are instituția pe plan social.

Accesul vizitatorilor se va efectua de la ora: 09.00 persoane civile (20 de persoane); 10.00 persoane civile (20 de persoane); 11.00, persoane civile (20 de persoane); 12.00, persoane civile (20 de persoane); 13.30 membri de familie ai personalului (20 de persoane); 14.30 membri de familie ai personalului (20 de persoane).

Participanții la eveniment trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil (cu fotografie). Minorii vor fi însoțiți și vor avea asupra lor certificatele de naștere.

Accesul în locul de deținere presupune ca persoanele vizitatoare:
să aibă o ținută decentă (nu se va permite accesul vizitatorilor în maiou, pantaloni scurți, tricouri/bluze decoltate, fuste/rochii scurte, mulate transparente); să se supună controlului anti-terorist; să predea, pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bunurile și obiectele interzise (telefoane mobile și componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuțite sau contondente, băuturi alcoolice, precum şi alte obiecte sau substanțe interzise).

Pentru buna desfășurare a activităților, orădenii care doresc să viziteze penitenciarul sunt rugați să se prezinte cu 15 minute mai devreme.
Persoanele care doresc să viziteze instituția se vor înscrie accesând link-ul:
https://anp.gov.ro/penitenciarul-oradea/3-contact/programare-vizita-unitate/.