Începând din luna februarie, orădenii care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie vor primi un premiu în bani în valoare de 1.000 lei, valoarea acestui premiu fiind până acum 500 de lei.

La inițiativa municipalității, Consilierii Locali au aprobat vineri, în cadrul ședinței extraordinare, propunerea măririi, având în vedere faptul că, alocată încă din anul 2008, suma de 500 de lei nu a fost corelată de atunci cu indicele cumulat al inflației.

„Organizată de Primăria Oradea prin Compartimentul de Stare Civilă, începând din 2005, în Sala Mare are loc, periodic, o festivitate de premiere a familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi care au domiciliul în municipiul Oradea, prin acordarea unei diplome aniversare, însoțită de flori și de un premiu în bani. Din anul 2005 până în anul 2008 valoarea acestui premiu era în cuantum de 400 lei, iar în baza HCL nr. 68/2008, valoarea acestui premiu a crescut la 500 de lei. În decursul anilor au fost felicitate anual peste 200 de perechi”, precizează municipalitatea orădeană.

Evenimentul în sine are și o semnificație sufletească aparte pentru cei care aniversează Nunta de aur, prin faptul că reprezintă aprecierea administrației locale pentru statornicia și trăinicia celor 50 de ani de căsătorie pe care îi sărbătoresc.

Odată cu aprobarea proiectului în Consiliul Local, urmează publicarea acestuia în Monitorul Oficial, după care hotărârea va intra în vigoare, urmând ca la edițiile viitoare seniorii să beneficieze deja de premiul bănesc mărit.