Lucrările de restaurare și refuncționalizare ale Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea au ajuns în cea de-a treia fază, iar cele de reabilitare a grădinilor au fost finalizate. Prin urmare, Episcopia a pregătit mai multe materiale cu caracter informativ, inclusiv o platformă web, accesibilă deja publicului larg.

Pagina web www.sanctusladislaus.ro/ro a Biroului de Turism Religios oferă vizitatorilor informații utile cu privire la moștenirea Sfântului Ladislau, indicând obiectivele care merită a fi vizitate și unele servicii care vor fi accesibile în perioada următoare. Vizitatorii se pot familiariza cu grădina Palatului Episcopal recent reamenajată în mai multe feluri. Astfel, a fost publicat în cinci limbi (maghiară, română, engleză, germană, slovacă), în colaborare cu Parcul Dendrologic din Szarvas Ungaria, partener al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea în proiectul transfrontalier RO-HU, un album intitulat „Arcadii pe malul Crișului”, care prezintă în detaliu trecutul și prezentul celor două obiective turistice. Cu scopul promovării grădinii palatului, a fost redactată în cinci limbi și publicația intitulată „Grădini storice pe malul Crișului”. Prin aceasta, cei interesați pot să cunoască mai bine și speciile de arbori care se regăsesc în grădină. Întregul material al broșurii poate fi consultat în format digital pe pagina web interactivă care prezintă grădina palatului episcopal: www.baroque-garden.ro/ro/home.

Atât pagina web, cât și aplicația pentru mobil oferă și un material audio despre proveniența, utilitatea plantelor grădinii, dar și despre referințele biblice ale acestora, toate acestea în cele cinci limbi străine amintite. De asemenea, la intrarea în Palatul Episcopal, vizitatorii vor avea în curând la dispoziție un monitor informațional digital, cu ajutorul căruia vor putea obţine informaţii despre ceea ce urmează să viziteze.

Platforma care adună toate digitale este pagina web oficială a Episcopiei Romano-Catolice de Oradea: www.varad.org/ro. Cei care vizitează această pagină, cu ajutorul portalului de știri diecezan http://stiri.varad.org/ro. pot obține informații despre principalele evenimente cu caracter liturgic, pastoral, cultural sau educațional, care se desfășoară în dieceză.