Marți, 12 decembrie Liceul de Arte Oradea a găzduit un târg caritabil de Crăciun. Aflat la cea de-a doua ediţie, evenimentul a fost un bun prilej pentru elevii liceului de a-şi folosi talentul artistic şi îndemânarea pentru a veni în ajutorul unui copil bolnav.

 

Târgul Caritabil de Crăciun găzduit de Liceul de Arte Oradea face parte din proiectul educațional interjudețean „Petale-n vânt”, inițiat de Colegiul Tehnic „Alexandru Papiu Ilarian” din Zalău.  Proiectul urmăreşte să aducă la cunoştinţa preşcolarilor şi şcolarilor ce presupune ideea de a face o faptă bună. La cea de-a treia ediție generală proiectul reunește aproximativ 47 de grădinițe, școli gimnaziale, licee și instituții din șapte județe (Sălaj, Cluj, Bihor, Bistrița, Brașov, Alba şi Suceava. Sunt implicați astfel, în mod direct, aproximativ 250 cadre didactice și peste 1000 preșcolari/elevi în acțiuni de educație civică, voluntariat și caritate, dar și de dezvoltare a spiritului critic și artistic.

Liceul de Arte a fost implicat pentru a doua oară în acest proiect. Echipa care a coordonat evenimentul la nivelul şcolii a fost formată din prof. Tapaszi Andrea, coordonator, alături de directoarea şcolii, Mihaela Bondor şi profesoarele Janko Szep Noemi şi Cornelia Tuduc. La nivelul judeţului Bihor, coordonator a fost profesoara Olga Drăgan de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr.

Exponatele din cadrul târgului au fost realizate de elevii claselor a X-a D, a IX-a B, a X-a C şi grupele de ceramică XI şi XI. Au putut fi achiziţionate medalioane, broşe şi decoraţiuni de Crăciun realizate din ceramică, dar şi podoabe handmade din materiale ecologice, felicitări, tablouri ori lumânări, toate realizate manual de elevi.

„Târgul este deschis preţ de două ore, atât pentru elevii liceului nostru, cât şi pentru elevii din alte şcoli care doresc să ne viziteze. Vom mai organiza un eveniment asemănător de Dragobete”, a spus Tapaszi Andrea. „Banii strânşi în urma acestui târg vor rămâne în Bihor, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, şi vor fi oferiţi unui copil bolnav. Care va fi cazul umanitar în care vom investi vom stabili după ce vedem suma totală strânsă”, a mai subliniat coordonatoarea.