IGPR scoate la concurs 770 de posturi de polițiști și personal contractual. „Ai auzit tot felul de lucruri îngrozitoare despre noi: un polițist pedofil prins cu greutate de colegii lui”, este mesajul cu care își începe Poliția Română anunțul.

„Știm că în aceste zile meseria de polițist nu mai pare atât de tentantă. Ai auzit tot felul de lucruri îngrozitoare despre noi: un polițist pedofil prins cu greutate de colegii lui. Nu avem noi cum să-ți facem dovada, acum, că lucrurile nu sunt chiar așa, dar îți promitem că, și în acest caz, cei responsabili nu vor scăpa. Indiferent de ceea ce se spune despre noi în această perioadă, trebuie să știi că, din echipa Poliției Române fac parte oameni pentru care nu contează decât aflarea adevărului, care nu au liniște până nu dovedesc că, cei care au încălcat legea, sunt acolo unde le este locul, în spatele gratiilor. Poate că nu suntem perfecți, poate că avem multe defecte, dar cu siguranță suntem profesioniști, iar rezultatele obținute vorbesc de la sine. De aceea, înainte de a lua o hotărâre dacă să accesezi sau nu unul din posturile scoase la concurs, gândește-te și pune în balanță dacă munca de ani de zile a unor oameni excepționali poate fi ștearsă cu buretele de o persoană”, este mesajul prin care Poliția Română anunță că scoate posturi la concurs.

Angajări la IPJ Bihor

Pentru reducerea deficitului de personal existent la nivel instituțional, s-a dat startul angajărilor din sursă externă - încadrare directă de specialiști, reîncadrare ofițer, încadrări directe agenți de poliție din sursă externă și recrutare personal contractual.

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor recrutează candidați pentru concursul organizat pentru încadrarea directă, din sursă externă a opt posturi de ofițer, două posturi de agent de poliție, un post prin reîncadrare ca polițist (pentru persoanele care au avut calitatea de polițist) și patru posturi personal contractual. Pentru a afla mai multe detalii, accesează pagina web oficială a IPJ Bihor: https://bh.politiaromana.ro – secţiunea cariere. Înscrierea pentru polițiști (ofițeri și agenți de poliție) se va face până vineri, 19 ianuarie 2018; înscrierea pentru personal contractual se va face până vineri, 26 ianuarie 2018; înscrierile se fac la sediul IPJ Bihor, situat în municipiul Oradea, str. Parcul Traian, nr. 18. La reîncadrare ofițer de poliție se va susține proba eliminatorie de evaluare a performanțelor fizice care constă în parcurgerea traseului practic- aplicativ. Documentaţia necesară dosarului de înscriere pentru fiecare post în parte -https://bh.politiaromana.ro. Cu ocazia înscrierii, candidații sunt obligați să prezinte, într-un dosar plic, cel puțin următoarele documente: cerere de înscriere – https://bh.politiaromana.ro secţiunea cariere – Anexa (model IPJ Bihor); declarația de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare  – https://bh.politiaromana.ro   secţiunea cariere – Anexa (model IPJ Bihor); copia actului de identitate (original și copie). Detaliile privind modalităţile de înscriere şi de participare la concurs, condiţiile de recrutare, probele de selecţie şi criteriile de departajare a candidaţilor, tematică, bibliografie, Anexe etc. sunt postate integral pe pagina de Internet a IPJ Bihor.

Se impune verificarea permanentă și atentă a paginii de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa https://politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs), precum și pagina de Internet a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, secțiunea Carieră https:// bh.politiaromana.ro, întrucât comunicarea informațiilor ulterioare referitoare la concurs se va realiza în aceste modalități.