Polițiștii bihoreni au verificat ieri și astăzi, în 24 de ore, 1.813 persoane aflate în izolare în 575 locații, au însoțit 16 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare sau izolare și au efectuat o misiune de transport persoane către spațiile de carantină desemnate.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 10 centre de carantină active. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 4 misiuni de decontaminare a autospecialei de cercetare CBRN (accidente chimice, biologice, radiologice și nucleare) și misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în Vama Borș.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse pe timpul stării de urgență au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale în valoare de 398 de mii de lei.

La nivel național, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până vineri, au fost plasate în carantină 1.959 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 61 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Au fost întocmite 350 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 9.246 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, acestea fiind amendate cu puțin peste 20 de milioane de lei.