Copiii din Centrul de Zi Oradea au participat recent la o acţiune susţinută de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Bihor, prin Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul campaniei „Vacanţa în siguranţă”, având ca scop conştientizarea copiilor cu privire la regulile de urmat pentru evitarea unor situaţii în care pot deveni victime. Cu acest prilej, comisarul Ioana Indrieş şi inspectorul Corina Roşu i-au informat pe copii cu privire la situaţiile de risc ce pot apărea pe stradă, dar și în cazul nerespectării regulilor de circulaţie, despre siguranţa acestora în mediul virtual, precum şi alte modalităţi de autoprotecţie.

De asemenea, au fost purtate discuţii pe baza unor situaţii concrete, copiii din Centrul de Zi Oradea fiind încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii şi să apeleze la sfatul lor sau al personalului din centru atunci când au nevoie. La finalul acţiunii, aceștia au avut parte de o surpriză dulce (gogoşi şi suc), oferită de reprezentantele IPJ Bihor, aducându-le zâmbete şi bucurie pe chipuri.

Centrul de Îngrijire de Zi Oradea are o capacitate de 65 de locuri, iar de serviciile centrului au beneficiat, pe parcursul anului trecut, 58 de copii. Centrul din subordinea DASO sprijină copiii de vârstă școlară care frecventează diferite unități de învățământ, copii din familii aflate în situații de risc social, în scopul unei reintegrări optime în familie sau a prevenirii abandonului familial și a instituționalizării, asigurând pe timpul zilei îngrijire, hrană, educație, consiliere și orientare școlară și profesională.

Personalul de aici, pe lângă grija pe care le-o poartă acestor copii, asigurându-le activități de educație, recreere și socializare, ajutându-i să se dezvolte armonios, îi îndrumă și pe părinții acestora să afle ce au de făcut, astfel încât să construiască o relație bună cu copiii, să disciplineze și să le ofere iubire și afecțiune.