Polițiști români și ungari, reprezentânt atât Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, cât și Căpitănia de Poliţie a judeţului Hajdu - Bihar, Ungaria, vor acționa, timp de aproape o lună, în patrule mixte estivale româno-ungare.

Patrulele mixte vor fi prezente, până în data de 21 august, în zonele turistice montane ale judeţului Bihor, precum și în staţiunea Hajdúszoboszló și la evenimentele de interes turistic din Debrecen, judeţul Hajdu - Bihar, Ungaria. Patrulele mixte au la bază Protocolul de colaborare în vederea realizării misiunilor de patrulare comune, semnat de către inspectorii şefi ai celor două instituţii, chestor de poliţie Alin Haniş şi general de poliţie dr. Gyurosovics Jozsef, la data de 13 iulie 2017, la Punctul de Trecere al Frontierei Borş-Artand. Protocolul este încheiat pe durată nedeterminată şi reprezintă o încununare a rezultatelor deosebite obţinute în anii de funcţionare anterioară a acestor patrule mixte estivale româno-ungare. Scopul patrulelor mixte româno-ungare este prevenirea victimizării turiştilor români şi maghiari, precum și prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor/turiștilor prezenți în zona montană sau în locurile de agrement, compatibilizând  modul de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate. Patrulele comune româno-ungare vor acţiona, în judeţul Bihor, în zona turistică montană - în Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga, puncte de atracţie importante pentru turiştii maghiari. De asemenea, poliţiştii bihoreni vor acţiona în patrule mixte alături de colegii ungari în staţiunea turistică şi ştrandul Hajdúszoboszló - Ungaria, unul dintre cele mai mari ştranduri în aer liber din estul Europei, cu un mare aflux de turişti români în sezonul estival.

Poliţiştii bihoreni îi vor integra în activitatea zilnică pe partenerii maghiari, prezentându-le modul de lucru al Poliţiei Române şi oferind lămuriri suplimentare profesionale, utilizând pentru comunicare limba maghiară, cunoscută de poliţiştii bihoreni selectaţi. Schimbul poliţiştilor parte a patrulelor mixte a avut loc, ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Artand/Borş.