La Biserica „Sf. Treime” din Parcul Traian, luni, 9 martie, de la ora 9.00, va avea un parastas în memoria foștilor deținuți politic. În aceeaşi zi de la ora 19.00, în Sanctuarul Eparhial greco-catolic Maica Domnului din Parcul Olosig va avea loc un moment de rugăciune.

Asociația Foștilor Deținuți Politic din România – Filiala Bihor şi Asociaţia „Cei 40 de Mucenici” vă invită luni, 9 martie, de la ora 9.00, la Biserica „Sf. Treime” din Parcul Traian, cu ocazia Zilei Foștilor Deținuți Politic și a prăznuirii celor 40 de Mucenici din Sevastia, la parastasul pentru cei ce au suferit și murit în închisorile comuniste. După parastas se vor depune flori la Troiţa ridicată în amintirea celor care au luptat împotriva comunismului.

Asociația Cei 40 de Mucenici în colaborare cu Episcopia greco-catolică şi cu Episcopia romano-catolică din Oradea  și cu reprezentanții altor cultelor religioase, vă invită, tot luni, 9 martie, la ora 19.00, la un moment de rugăciune pentru cei care au îndurat ororile temnițelor comuniste. Evenimentul va fi găzduit, la această primă ediție, de către Sanctuarul Eparhial greco-catolic Maica Domnului din Parcul Olosig, acolo unde orădenii de la toate cultele sunt invitați la o rugăciune comună, dar și pentru a realiza, în mod simbolic, o cruce din lumânări.

Prin Legea nr. 247/2011 s-a statuat că pe 9 martie, când în calendarul creștin-ortodox și în cel greco-catolic are loc Pomenirea Sfinților Mucenici, să se organizeze o serie de manifestări comemorative în cinstea martirilor care au suferit în închisorile comuniste.