La sfârşitul săptămânii, pompierii bihoreni au acționat pentru gestionarea a 62 de situații de urgență produse în județ.

Dintre intervenţii, 49 de misiuni au fost ale echipajului de terapie intensivă mobilă și ale echipajelor de pompieri paramedici din cadrul SMURD Bihor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat și 13 operațiuni de stingere a incendiilor, intervenții la accidente rutiere pentru salvarea victimelor, asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, sablarea carosabilului la locul producerii accidentelor pentru prevenirea altor evenimente rutiere, activități de recunoaștere la diferite obiective din județ ș.a.m.d.

Incendiu la o locuință din Ștei

Duminică, 13 octombrie, pompierii militari din cadrul Stației Ștei au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință situată pe strada Andrei Mureșanu din localitate. Incendiul, care se manifesta în holul locuinței, a fost stins rapid de forțele de intervenție, care au reușit astfel să limiteze pagubele la o saltea. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, jocul copiilor cu focul. Din fericire, nu au existat persoane rănite. În scopul prevenirii unor evenimente care pot periclita viața copiilor dumneavoastră, pompierii militari bihoreni vă recomandă supravegherea permanentă a celor mici. Învățați copilul să respecte regulile ce îi pot salva viața în situații critice: dacă este singur acasă, să părăsească imediat locuința, să nu încerce să stingă incendiul și să anunțe un vecin sau primul adult întâlnit, despre producerea evenimentului; dacă nu poate părăsi locuința, să apeleze, dacă are posibilitatea, numărul unic de urgență 112 și să anunțe evenimentul precizând adresa, precum și faptul că este blocat în casă, după care să iasă la fereastră și să strige după ajutor. Atenţie: nu trebuie să se ascundă în dulap, sub pat sau în alte locuri în care nu poate fi văzut de persoanele care intră în locuință; dacă i-au luat foc hainele, trebuie să se lase pe sol și să se rostogolească până la stingerea flăcărilor; atunci când în încăpere este fum, trebuie să se deplaseze aplecat sau târâș pentru a evita inhalarea acestuia.

Incendiu la o autoutilitară și la o magazie

Sâmbătă, tot pompierii din Ştei au intervenit în localitatea Petrileni, comuna Rieni, unde au localizat și lichidat un incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza scânteilor mecanice, la o autoutilitară. Incendiul a fost stins în aproximativ cinci minute, echipajele împiedicând extinderea flăcărilor la întregul autovehicul și limitând pagubele la o anvelopă.  În seara aceleiași zile, în jurul orei 19.30, pompierii Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la magazia unei școli de șoferi, situată pe strada Oneștilor din Oradea. În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o fumatul, au ars o ușă, o fereastră, o canapea și deșeuri textile.