Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reluat licitaţia pentru reabilitarea tronsonului Vârfurile-Ştei a DN 76. Ofertele pot fi depuse până în data de 7 august, valoarea estimată a investiţiei fiind de 75,76 milioane lei fără TVA.

CNAIR a publicat în cadrul platformei SICAP anunţul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului „5R12, Reabilitare DN76, Varfurile – Stei, km 69+350 – km 102+660 - Rest de execuție”. „Termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru data de 7 august 2019. Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 75.764.368,09 lei fara TVA. Durata de realizare a acestui contract este de 12 luni. Perioada minimă de garanție a lucrărilor va fi de minim 3 ani, dar poate fi majorată până la 5 ani”, se menţionează într-un comunicat de presă al CNAIR.  

Obiectul contractului îl reprezintă finalizarea lucrărilor de reabilitare a tronsonului Vârfurile - Ştei aferent DN76. Sectorul de drum se află pe teritoriul județelor Arad și Bihor. Principalele lucrări ce vor fi realizate constau în finalizarea reabilitării a 33,31 km de drum național, finalizarea reabilitării a cinci poduri, amenajarea a cinci parcări, amenajarea a cinci stații de autobuz, lucrări de colectare și evacuare a apelor, lucrări de susținere și consolidare a terasamentelor, lucrări de sprijinire, lucrări de sporire a capacității portante a terenului de fundare, lucrări hidrotehnice și lucrări de siguranța circulației.

Reamintim că CNAIR a reziliat, la sfârşitul anului 2017, contractul de execuţie a lucrărilor pe acest tronson încheiat cu firma Construct Mod, când stadiul anunţat de realizare a investiţiei era de 80%. Deşi contractul fusese încheiat cu firma Construct Mod, lucrările au fost executate de Selina-Trameco. Între timp, pe acest tronson au avut loc frecvente alunecări de teren. Astfel, în luna martie a anului trecut, alunecarea de teren a afectat o porţiune de 100 de metri de drum, iar anul acesta au fost afectaţi, în urma alunecării de teren de la începutul lunii februarie, 30 metri de drum.