Instituția Prefectului Județului Bihor așteaptă oferte din partea hotelurilor orădene pentru cazarea personalului medical care tratează pacienții cu Covid-19.

Sunt preferate hoteluri de trei stele sau care au camere cu baie proprie și care sunt mai aproape de celel două spitale orădene. Ofertele sunt așteptate până sâmbătă, 4 aprilie.

„Având în vedere prevederile art.7 din Ordonanța Militară nr. 4 din 29.03.2020 și Hotărârea Guvernului nr. 201/2020 privind aprobarea normelor metodologice pentru stabilirea cheltuielilor pentru carantină și luarea unor măsuri în domeniul sănătății, precum și pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, vă invităm să veniți în sprijinul autorităților locale și a personalului medical care este implicat în lupta cu epidemia Covid-19, pentru a se putea asigura protecția maximă a acestora și a familiilor lor”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului Județului Bihor.

Mai exact, Prefectura Bihor, împreună cu Primăria Oradea, solicită oferte publice de la operatorii economici care activează în domeniul hotelier. Evaluarea ofertelor se va face în baza următoarelor criterii: spațiile de cazare să fie localizate pe raza Municipiului Oradea; clasificația acestora să fie de 3 stele sau fiecare cameră să dispună de grup sanitar propriu; distanța apropiată față de Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor. Din comisia de evaluare vor face parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Primăriei Oradea, Direcției de Sănătate Publică Bihor, Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” și Unității de Primire Urgențe (UPU-SMURD).

„Facem precizarea că în cadrul acestor spații hoteliere vor fi cazate doar cadrele medicale implicate în tratamentul pacienților infectați cu virusul Covid-19”, menționează Prefectura Bihor. Cei interesați pot depune oferte exclusiv în format electronic până sâmbătă, 4 aprilie, inclusiv, la adresa de e-mail cancelarie@prefecturabihor.ro.