Elevii înscrişi la Palatul Copiilor Oradea, la cercul de pictură coordonat de profesoara Alina Monica Pinta, au participat în vara acestui an la o serie de concursuri şi olimpiade internaţionale, şi s-au întors acasă cu premii prin care le este recunoscută munca şi valoarea artistică.

Astfel, în luna mai acestui an copiii au fost înscrişi la Concursul Internaţional Sportul în imaginaţia copiilor, de la Chişineu Criş. Elevele care au participat la această competiţie au fost Roxana J. Bandui şi Denisa Ghelan. Ambele au fost răsplătite cu premiul al III-lea în cadrul concursului. Tot în luna mai, elevii s-au înscris şi la Concursul Internaţional Meşteşuguri Artistice Tradiţionale Mâini de Aur, organizat în localitatea Huedin.

La secţiunea icoane pe sticlă Luca Morar, elev în clasa a-III-a, a obţinut premiul al III-lea, iar Denisa Ghelan, elevă în  clasa a-VII-a, a obţinut premiul al II-lea. De asemenea, la secţiunea Arta populară,  Roxana J. Bandui a obţinut premiul I. În plus, juriul a decis să ofere o diplomă de excelenţă grupului de elevi de la Palatul Copiilor Oradea, precum şi o diplomă de merit echipajului Palatul Copiilor Oradea,  pentru „măiestria şi creativitatea de care a dat dovadă în cadrul ediţiei a-XI-a a Concursului Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale Mâini de Aur, la secţiunea pictură”.

De asemenea, la finele lunii iulie, elevii cercului de pictură coordonat de profesoara Alina Monica Pinta, au participat la Olimpiada Naţională de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale. În această olimpiadă au fost înscrişi copii din România, Republica Moldova, Bulgaria, Suedia, China, iar evenimentul a fost organizat de Complexul Naţional Muzeal Astra, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu. La secţiunea pictură pe sticlă - icoane elevul Luca Morar a obţinut premiul II . La secţiunea pictură populară pe sticlă, eleva J.Roxana J. Bandui a obţinut premiul al III-lea.

Elevii au fost premiaţi cu diplome, cărţi, şi calendare cu imagini de la olimpiadă.