Președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, a fost la pescuit pe un lac din Cetariu și a fost amendat de polițiști cu suma de 5.000 lei. Printr-o postare pe Facebook, Pasztor, care e și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a recunoscut că a greșit, încălcând regulile valabile pentru toți.

”Azi după amiază (joi după-amiază – n.r), pentru o scurtă perioadă, am oprit la pescuit, la un lac situat lângă Oradea. Recunosc că am greșit, deoarece am încălcat reguli valabile pentru noi toți. Nu trebuia să cedez acestei ispite. Poliția m-a sancționat justificat, la fața locului cu o amendă de 5.000 de lei. Mâine dimineața, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi și voi transfera o sumă similară unei asociații caritabile. Regret sincer atitudinea mea nedemnă și îmi cer scuze tuturor!”, a scris Pasztor Sandor joi pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Fărcuța, a declarat că, în urma unei sesizări, polițitii s-au deplasat la lacul din Cetariu unde au descoperit două grupuri de persoane care pescuiau la distanță de 100 m unul de altul. Un grup era format din cinci persoane din comuna Sălard, iar cel de-al doilea grup era format din trei persoane din Oradea.

”Persoanele au fost legitimate și sancționate pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3 pentru că au desfășurat activități de pescuit. Cele trei persoane din Oradea au fost sancționate cu câte 5.000 lei, iar din grupul de cinci persoane din Sălard, două au fost sancționate cu 2.000 lei, iar restul cu avertisment”, a precizat Fărcuța.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în cazul pescuitului sportiv, chiar dacă acest tip de activitate se practică în general în mod independent și nu în grup, nu este prevăzută ca o deplasare cu caracter justificat sau legată de activitatea fizică individuală.